Το παραδοσιακό καφενείο - μεζεδοπωλείο "τέρψη", στεγάζεται στο παλιό τηλεφωνείο-τηλεγραφείο της Ίκλαινας, που ανέκαθεν λειτουργούσε και σαν καφενείο. Κατασκευασμένο το 1937, πρόκειται για ένα ψηλοτάβανο, ευάερο και ευήλιο κτίριο στο κέντρο της Ίκλαινας, με μεγάλο προαύλιο που το καλοκαίρι σκιάζεται φυσικά από πυκνό φύλλωμα μουριών. Σ' αυτό το ξεχωριστό για το χωριό μας κτίριο, δυο φίλες, η Νατάσσα και η Χριστίνα, θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ζεστό και φιλόξενο στέκι, για μας που μένουμε στην Ίκλαινα και τη γύρω περιοχή και για τους επισκέπτες της Πυλίας που επιθυμούν να γνωρίσουν την ενδοχώρα και να δοκιμάσουν γνήσιες αυθεντικές γεύσεις,τοπικές αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας, απολαμβάνοντας οικογενειακή υποδοχή και φιλοξενία.

     Στην "τέρψη" μπορείτε να γευτείτε και ν'αγοράσετε γευστικότατα γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες. Τα φτιάχνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μικρές ποσότητες κάθε φορά, με πρωτότυπους αρωματικούς συνδυασμούς, έτσι ώστε να διατηρούν έντονα τη γεύση, το χρώμα και το άρωμά τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν αντιπροσωπευτικό της παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας που εμείς νοσταλγούμε πια, ενώ οι ξένοι επισκέπτες το αναζητούν.

     Η Ίκλαινα είναι ένα χωριό του Δήμου Πύλου Νέστορος, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη φημισμένη παραλία της ΒοΙδοκοιλιάς και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, που έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενη περιοχή "Natura".

 
 

 

" τ έ ρ ψ η "

παραδοσιακό εστιατόριο - καφενείο

500 Terry Francois Street San Francisco, CA 94158

© 2023 by Le Petit Bistro. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now